M i r r o s
V e r r a s s e n d    o n t w i k k e l e n

Workshop SoulCollage®
Inhoud


crightfree

Tijdens SoulCollage® zijn we creatief bezig met plaatjes, scharen en lijm. Stilte speelt een belangrijke rol in de workshop. Zonder na te denken pak je afbeeldingen die je aandacht trekken. Net even een seconde langer je blik op een afbeelding laten rusten, betekent vaak dat het beeld resoneert met iets in jou. Je hoeft helemaal niet te weten met wat, of waarom. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Je zult verrast worden door wat je intuïtief gemaakte collage je te vertellen heeft.

Je kunt tijdens de workshop één of twee kaarten maken, maar je kunt ook thuis, of met anderen in een volgende workshop, andere kaarten maken. Elke kaart representeert een afzonderlijke energie of stem die iets te zeggen heeft over onze levensreis. We maken onze reis plezieriger (niet per se gemakkelijker!) door het proces van SoulCollage® te gebruiken. Door naar de verschillende stemmen te luisteren, deze te waarderen en benoemen, erkennen we de verschillende delen in ons.

SC maken

De kaart laten spreken is als het ontvangen van wijsheid van je eigen ziel.

Kijk voor meer uitleg naar
dit filmpje van Seena Frost, de bedenker van SoulCollage®
of naar het filmpje dat ik zelf heb gemaakt.

Het boek SoulCollage® beleeft een tweede druk. Aan het artikel over dit boek heb ik zelf ook een bijdrage geleverd, kijk op pagina 14.Bedankt aan alle geweldige fotografen en kunstenaars voor de afbeeldingen die ons inspireerden om onze innerlijke en uiterlijke wereld te ontdekken.
Praktische informatieAgenda voor de komende maanden:Card 42

Online workshops SoulCollage®: de gemeenschap

Binnen deze set van het SoulCollage®-Deck gaat het om mensen, dieren, groepen etc. die invloed op je hebben (gehad), in positieve en negatieve zin. Dit deel van je set kaarten is even belangrijk als het comité. Het gaat om de speciale energie van echte personen of dieren: liefde, wijsheid, uitdaging, eisen of bemoediging bijvoorbeeld. Op de kaart kun je een foto van de persoon of het dier (levend of dood) plakken. De achtergrond is passend: iets dat bij die mens of dat dier hoort.

Omdat de groep heel groot kan zijn, heb ik een onderverdeling gemaakt. Je kunt de workshops los van elkaar volgen. Vóór elke workshop ontvang je voorbereidende vragen.


Zaterdag 17 september: 1.    Degenen die dichtbij zijn

De eerste bijeenkomst gaat over je partner, als je die hebt, en de mensen die in de familielijn het dichtstbij je staan: je ouders, broers, zussen en kinderen. Ook huisdieren horen hierbij.

Zaterdag 15 oktober: 2.    Mensen en dieren die heel belangrijk voor je zijn (misschien nog wel belangrijker dan die eerste groep)

Deze bijeenkomst gaat over vrienden en vriendinnen, die belangrijk voor je zijn (geweest) op je levenspad. Mensen die je al heel lang kent, of mensen die je pas kort kent en toch een heel duidelijke invloed hebben op je (levenspad).

Zaterdag 19 november: 3.    Rolmodellen

In deze groep gaat het over leraren, geestelijk of politiek leiders, kunstenaars, zangers etc. Je kunt denken aan Mahatma Gandhi, Jezus, Mohammed, Maria, Nelson Mandela. Deze kennen jou misschien niet persoonlijk, maar jij hen wel!

Zaterdag 21 januari: 4.    Mensen van school en andere trainingen, en werk

Deze groep omvat klasgenoten, medestudenten, medecursisten, collega´s.

Zaterdag 18 februari: 5.    Grootouders en voorouders

Deze groep gaat over je eigen oma´s en opa´s, de generatie voor hen, en wellicht nog veel verder terug. Hierin passen ook degenen die je wellicht was in een vorig leven.

Zaterdag 18 maart: 6.    Anderen

Er zijn altijd mensen of dieren die je beïnvloeden, of beïnvloed hebben, die niet in bovenstaande indeling passen. Denk hierbij aan een nicht, oom, schoonmoeder, buur, dorpsgenoot, wandelmaatje, penvriendin, iemand die je kent van een vereniging, kring, koor. Het kan ook zijn dat je mensen hebt die je misschien haat omdat ze iets in je triggeren. Kijk hierin ook naar dieren die je verafschuwt en dieren die je aandacht telkens weer trekken.

Tijd:    13:30 - 16:30

Aantal deelnemers:     minimaal 3

Kosten:    30 euro. Mensen met alleen een bijstandsuitkering betalen 20 euro.
Schrijf je je in voor 6 bijeenkomsten, betaal je 20% minder. Dit geldt niet als je het lagere tarief van 20 euro per workshop betaalt.

In Poortugaal: workshop SoulCollage® Thema: verrassing

Zaterdag 10 december

Tijd:    13:30 - 16:30

Aantal deelnemers:     3 - 6

Kosten:    30 euro. Mensen met alleen een bijstandsuitkering betalen 20 euro.

Het is prettig als je sokken of sloffen meeneemt, want schoenen heb ik liever alleen in de gang.tijdschriften

Kijk voor tijdschriften, plaatjes en kaarten in de webshop.


Kijk hier voor zakelijke gegevens en hier voor contact.


Hier heb ik een filmpje opgenomen de dag na de workshop van januari 2019: een heel aparte kaart!
Meer weten? Klik hier voor achtergrondinformatie over SoulCollage®.


Wil je SoulCollage® facilitator worden, neem dan even van te voren contact op. Je krijgt veel meer informatie en oefeningen dan de mensen die niet die behoefte hebben. We beginnen dan om 10:30 en gaan door tot 17:00.
De extra kosten zijn 40 euro als je dit alleen doet, en 30 als er meer deelnemers zijn voor deze extra uren.
Het is de bedoeling dat je zelf pen en papier en je eigen lunch meeneemt.
Ik zorg ervoor dat jouw workshop bij mij aan alle voorwaarden voldoet om de training te gaan doen.
Zie voor meer informatie: zo word je SoulCollage®-facilitator.


100e workshop SoulCollage
Foto van de kaarten van alle deelnemers aan de 100e workshop SoulCollage® die ik gaf op 15-09-2018.